Serveis i especialitats d'odontologia a Torroella de Montgrí

Ens agrada veure't somriure!

Et presentem totes les especialitats odontològiques de la nostra clínica dental. Trobaràs un servei personalitzat, qualitat i un gran servei.

Clínica dental Dra Figueras
Clínica dental Dra. Sandra Figueras logo 2

Ortodòncia

Corregint la posició de les dents busquem aconseguir la millor funció i estètica. Depenent del cas i de les teves necessitats escollirem quina és la millor opció per a tu.

La primera visita a l’ortodontista s’hauria de realitzar a partir dels tres anys. Quan decideixes arreglar la malposició de les teves dents, el primer que fem és un estudi complet i individualitzat de la teva boca per decidir quina és la millor opció per al teu cas.

L’ortodòncia invisible (Invisalign) utilitza fèrules transparents i alineadors personalitzats mitjançant un escàner de màxima actualitat. Els principals avantatges de l’ortodòncia invisible són l’estètica, la comoditat i la facilitat en la higiene.

A la nostra clínica utilitzem bràquets d’autolligat, petits i de baix perfil. Tindràs l’opció de triar si els prefereixes metàl·lics o estètics. Els bràquets que fem servir són d’última generació i els combinem amb arcs d’alta tecnologia.

Amb l’ortodòncia interceptiva comencem des de petits a corregir les malformacions òssies i a prevenir una futura manca d’espai. També detectem mals hàbits, que en un futur poden derivar en maloclusions complexes i de difícil solució. En aquesta primera fase d’ortodòncia, utilitzant una aparatologia senzilla i en poc temps, aconseguim un creixement més harmònic dels maxil·lars i de les dents.

Quan a més d’una malposició dental hi ha una malposició dels ossos, a vegades no hi ha altra opció que realitzar una cirurgia ortognàtica combinada amb un tractament d’ortodòncia. En aquests casos, la col·laboració d’un especialista maxil·lofacial és clau per al tractament. Per això, des de la nostra clínica col·laborem amb maxil·lofacials de gran prestigi per poder solucionar aquests problemes.

Odontopediatria

Creiem que l’odontologia moderna ha de ser preventiva i no curativa. Per tal d’evitar les estadístiques, segons les quals 1 de cada 4 nens de primària té càries, la primera visita hauria de ser durant el primer any de vida.

Tenim el material adient per tractar els nens des de la primera infància, volem evitar l’ansietat en els infants, els motivem i hi creem una relació de confiança.

La càries és una malaltia 100% prevenible amb un control de sucres de la dieta (quantitat i freqüència) i d’un raspallat adequat amb pasta dental que contigui un mínim de 1.000 ppm (parts per milió) de fluor. 

Una taca blanca en el nadó és el primer signe de càries. Amb un canvi de dieta, un raspallat adequat i un fluor professional podem evitar que la càries avanci. Tractem les càries, fent obturacions o tractament del nervi, però prioritzem la prevenció i l’educació. Per això, recomanem visites cada 6-12 mesos. A la nostra clínica avaluarem el risc real de càries de cada infant i anirem controlant l’oclusió des del primer moment.

Odontologia conservadora

Per aconseguir una bona salut bucal, donem molta importància a la primera visita i a les revisions periòdiques. Apliquem una odontologia restauradora i estètica amb els millors materials.

Donem molta importància a les revisions periòdiques. El manteniment de la boca és la base per tenir una bona salut bucal. Apliquem una odontologia restauradora actual i estètica i utilitzem els millors materials.

Pròtesi

Col·laborem amb grans protètics per restaurar la funció de la boca. Busquem la millor estètica per al pacient i utilitzem, sempre, els materials més actuals i la tecnologia més innovadora del mercat.

Amb la rehabilitació oral busquem recuperar la funció i l’estètica dental. El més important a l’hora de rehabilitar una boca que ha perdut la seva funció és realitzar una bona planificació del cas: bons registres, fotos, escaneig, radiografies, etc.

En molts casos es requerirà restauració mitjançant pròtesis sobre les dents o sobre implants. I en alguns casos més greus caldrà un tractament d’ortodòncia previ.

Endodòncia

Quan has tingut una càries gran o un traumatisme que ha afectat la polpa (el nervi), l’endodòncia és la solució per tal de mantenir aquesta dent i fer desaparèixer el dolor.

L’endodòncia és l’especialitat que s’encarrega del tractament del nervi dental. En casos en què tenim càries que arriben al nervi, dents amb pulpitis, traumatismes dentals o hipersensibilitat al fred o a la calor, es realitzarà l’endodòncia de la peça afectada. El dolor sol ser el símptoma més comú que ens alerta que hi ha un problema al nervi.

Els passos a seguir per realitzar una endodòncia són l’extirpació del nervi, una bona neteja dels conductes i finalment un bon segellament dels conductes. El nostre endodontista és qui s’encarrega d’aquests tractaments utilitzant l’última tecnologia del mercat.

Periodòncia

Les genives i l’os que aguanta les dents són la base per a una bona salut bucal. Molta gent no sap que pateix una malaltia parodontal o té gingivitis. Vine i et farem un estudi complet de les genives.

La periodòncia és l’especialitat que tracta les genives i els teixits que donen suport a les dents. Per tant, és imprescindible que les genives estiguin bé abans de realitzar qualsevol tractament.

La malaltia parodontal és una de les causes principals de pèrdues de dents en adults. La gingivitis (inflamació de les genives) i la periodontitis (pèrdua d’os que dona suport a les dents) són les malalties parodontals més freqüents. Moltes vegades el pacient no és conscient que té un problema parodontal, ja que la periodontitis no fa mal. Per això és tan important fer revisions periòdiques i realitzar el tractament adequat.

A la nostra clínica donem molta importància a l’estat parodontal dels pacients , ja que les genives són la base perquè qualsevol tractament funcioni.

El primer pas per tractar la malaltia parodontal es fa mitjançant una tècnica que s’anomena raspat i allisat radicular i serà la periodontòloga qui determinarà quantes sessions són necessàries. En casos més avançats, després de realitzar els raspats potser es requerirà cirurgia parodontal.

La nostra periodontòloga farà un estudi per valorar el cas i després decidirà quin és el tractament a seguir, i també remarcarà la importància de fer manteniments periòdics per tal de mantenir les nostres genives en bon estat i evitar que la malaltia avanci.

Implantologia

Utilitzem els implants per substituir dents absents, tant si es tracta d’una sola dent com de tota una arcada, tenint en compte en tot moment quines són les necessitats del pacient en cada cas.

Amb la implantologia busquem recuperar les peces perdudes per tal de tenir una bona funció i a la vegada bona qualitat de vida. I, com sempre, una bona planificació és el més important per trobar el millor tractament per a tu.

Ens allunyem dels implants i del material low cost. Per això, sempre utilitzem implants d’alta qualitat que fa anys que són al mercat, perquè ens donen la tranquil·litat de saber que estem treballant per aconseguir el millor resultat.

Cirurgia bucal i maxil·lofacial

Cirurgia de queixals del seny, dents incloses, biòpsies, etc., sempre amb la informació necessària prèvia, radiografies i tacs.

A la nostra clínica trobareu una cirurgiana bucal que us solucionarà els casos d’extraccions de queixals, quists dentals, dents incloses, biòpsies, etc. Les cirurgies es realitzen amb les proves diagnòstiques i radiològiques necessàries i en condicions de màxima seguretat.

En cas de realitzar un tractament combinat d’ortodòncia i cirurgia ortognàtica, col·laborem amb grans cirurgians maxil·lofacials. Aquesta cirurgia es realitza en l’àmbit hospitalari, ja que es necessita anestesia general.